Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a gyermekeinkre!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

sajto_kozl

A csúszást kalkulálják be, amikor a gyermekeikkel iskolába indulnak. 

Ha tehetik, ne gépjárműveket használjanak, számítani kell dugókra - fogalmazott Márki-Zay Péter polgármester azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen a hétfői iskolakezdésről, az útlezárásokról, a forgalmi akadályokról volt szó.

A hódmezővásárhelyi közlekedést igen megnehezíti a tram - train építése, illetve a munkálatok miatt lezárt utcák is feladják a leckét a közlekedőknek. Mivel hétfőtől a reggeli forgalom megtöbbszöröződik, a város vezetése fontosnak tartotta minderre felhívni a lakosok figyelmét. A polgármester azt is kifejtette: útburkolati jelek felfestésével készül a város az iskolakezdésre. Az egyik problémás helyszínt, a Klauzál utcát még vizsgálják. Szakemberek szerint ott egy új gyalogátkelőhelyre lenne szükség, de a hivatalos tervek, az engedélyeztetés, a közvilágítás áthelyezése és maga a kivitelezés 3-4 millió forintba kerülne, erre leghamarabb jövőre kerülhet sor. Reggelente elsősorban a Szőnyi, a Német László, a kertvárosi és az ének-zene iskoláknál lesz nagy szükség az iskolarendőrök munkájára. - Emellett pedig a rendőrség minden prevenciós törekvését támogaja a város, ahhoz minden kommunikációs felületet meg fogunk adni - fejtette ki a polgármester.

- A gyermekeket csoportokban fogjuk átvezetni, reggel 7-től leszünk jelen az iskoláknál - tette hozzá mindehhez a vásárhelyi polgárőrök elnöke, Szula Ferenc. Azt ígérte: az oda nem illő emberekre is figyelnek majd, akik ártó, például drogterjesztési szándékkal közelítenének a gyerekek felé. Mindenkit arra biztatott: aki segíteni szeretné a munkájukat, lépjen be a polgárőrök közé.

 

sajto1

 

 

utfestes

 

utfe1

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp