Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Vásárhelyi festők alkotásai a Virág utcán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Neves vásárhelyi festőművészek munkáit adományozta a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. A képek a Virág utcai alkotóházban láthatóak. 

 

Nyolc vásárhelyhez köthető alkotó festményeit adományozta az önkormányzat a Virág utcai alkotóháznak. Az önkormányzat összesen 9 képet adott a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, melyek között olyan neves művészek alkotásai találhatók, mint Tornyai János, Almási Gyula Béla és Kurucz D. István. 

 

- Az alkotások, amelyek idekerültek, visszaadják a vásárhelyi művészeti szellemiséget. Nyilvánvaló, hogy ebben kiemelt szerepe van Tornyai Jánosnak – mondta Hóvári János, a MANK Kft. főigazgatója.  

 

Az átadásról szóló szerződést Hegedűs Zoltán alpolgármester írta alá. Beszédében köszönetet mondott a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek és vezetőjének, Hóvári Jánosnak azért, mert az elmúlt 3 évben mindhárom hódmezővásárhelyi alkotóműhelyt felújították.

 

- Ez nagyon fontos számunkra, hiszen úgy érezzük, hogy lehetőséget kapott Hódmezővásárhely egy új művészeti lendületre, és ezért mi nagyon hálásak vagyunk. Ez a 9 kép, amely átadunk, azt gondolom, hogy ennek a hálának és köszönetnek kézzelfogható megnyilvánulása – fejtette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A szerződés 2 évre szól, de Hóvári János főigazgató reméli, hogy még sokáig megfelelő körülmények között, a figyelem középpontjában tudják majd tartani az adományozott képeket. 

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Országgyűlési választás

Országgyűlési Választás 2018

Országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő weboldala

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp