Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Ulmi vendégek Hódmezővásárhelyen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Több mint húsz éves partnervárosi kapcsolatot ápol Hódmezővásárhely a németországi Ulm városával, ahonnan négytagú delegáció érkezett. A vendégek többek között ellátogattak a Szent József Katolikus Általános Iskolába és részt vettek a Németh László Gimnázium, Általános Iskola ballagási ünnepségén.

 

- Nagyon hasonló problémákkal foglalkoznak itt is, mint nálunk otthon. Ugyanúgy felmerül a társadalmi változás hatása, és ugyanúgy kérdés, hogy az oktatásban esetleg lemaradó gyerekeket hogyan lehet minél magasabb szintű oktatásban részesíteni, milyen pedagógiai munka szükséges ehhez – fogalmazott Gerhard Semler, az ulmi önkormányzat oktatási- és sportosztályának vezetője, hódmezővásárhelyi látogatásán. Húsz éves partnerkapcsolatot ápol a két település. Ulmból négyfős delegáció utazott Hódmezővásárhelyre, ahol először Almási István polgármester fogadta irodájában őket.

 

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolába is ellátogattak, hogy megismerjék az intézményben folyó katolikus nevelést és oktatást. Verssel és énekkel, valamint ajándékkal készültek a iskola diákjai a külföldi vendégeknek.

 

- Nagyon tetszik, hogy ilyen sok tanár ekkora nagy lelkesedéssel dolgozik a fiatalokkal, az ő boldogulásuk érdekében. Sok mindent felvállalnak, hogy segítsék őket a keresztény értékek tükrében. Úgy gondolom, német viszonylatban ez meglepő, hogy ilyen fiatal tanárok, ilyen komoly munkát végeznek - emelte ki Angelika Maiß, rendfőnök asszony, a Szent Hildegard Iskolák fenntartójának képviselője.

 

Az ulmiak részt vettek a Németh László Gimnázium, Általános Iskola ballagási ünnepségén, illetve azt a hét tanulót jutalmazták, akik cserediákként vendégeskedtek náluk.

 

- Nagy öröm volt megkapni, és értékelni a diákok ulmi látogatásával kapcsolatos élményeiket. A nyelvezetet, a stílust, az eredetiséget értékeltük – jegyezte meg Siegfried Keppler városi tanácsnok.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp