Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Újraaszfaltozzák a kishomoki kerékpárutat

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Megújul a 47-es út melletti kerékpárút a népkerti vasútállomástól egészen az öreg-kishomoki aluljáróig - számolt be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. A 130 millió forintba kerülő beruházáshoz - a tervek szerint - tavasszal kezdenek, és a tavaly év végén érkezett 2,5 milliárd forintos kormányzati fejlesztési támogatásból valósul majd meg.Megújul a 47-es út melletti kerékpárút a népkerti vasútállomástól egészen az öreg-kishomoki aluljáróig - számolt be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. A 130 millió forintba kerülő beruházáshoz - a tervek szerint - tavasszal kezdenek, és a tavaly év végén érkezett 2,5 milliárd forintos kormányzati fejlesztési támogatásból valósul majd meg.

 

Megtörtént a külterületi kerékpárút-hálózat felülvizsgálata Hódmezővásárhelyen. Kiderült: jelenleg a legrosszabb állapotban a szegedi út mellett húzódó kerékpárút van. Ezért abból a 2,5 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a város még tavaly év végén kapott a kormánytól, ennek a felújítása biztosan megvalósul.

 

- 1994-ben készült el az út, tehát több mint 20 éve. Ez az út az önkormányzat felmérése és a lakosság visszajelzése alapján is megérett a felújításra. Mintegy két kilométeres szakaszról van szó, amely kivitelezése 130 millió forintba kerül. Reményeink szerint még tavasszal elkezdődhet a felújítása - avatott be a részletekbe Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A 47-es melletti kerékpárút fejlesztése szorosan kapcsolódik ahhoz a programhoz, amely pár évvel ezelőtt azért indult el, hogy javuljon a bicikliút-hálózat minősége Hódmezővásárhelyen. Ennek a szakasznak azonban nemcsak az aszfaltrétegét kellene megerősíteni, hanem szükség lenne a közvilágítását is megoldani.

 

- Lakosok jelezték, hogy a közvilágítás hiánya probléma. Megnézzük, hogy az aszfalt felújítása mellett esetleg a közvilágítás fejlesztésére lesz-e forrás. Ez nagyon fontos mind az öreg-kishomokiaknak, és azoknak is, akik a külterületen, a szegedi út mellett élnek és kerékpárral közlekednek - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

A tavasszal kezdődő beruházás másfél-két hónap alatt készül el.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp