Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Megújul a parkoló a stadionnál, a piacnál

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Épül a városi stadion új parkolója Hódmezővásárhelyen. A fizetőparkolót mind a sporteseményekre, mind a piacra érkezők használhatják majd, amelyre akár éves bérletet is válthatnak.

 

A városi stadion főbejárata a piac felőli oldalon található Hódmezővásárhelyen. Mivel sok szülő viszi a létesítménybe sportolni, vagy meccsekre a gyermekét, nemcsak a piacra látogatók, hanem ők is rendszeresen használják az előtte található parkolót. Gondot jelentett, hogy csapadékos időben a parkolóban megállt a víz, ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy felújítja.

 

- Ez a fejlesztés most annak köszönhető, hogy 2,5 milliárd forint támogatást kaptunk a kormánytól. Ebből mintegy 30 millió forintba kerül majd a beruházás. 2500 m²-es, térköves parkoló lesz, 25 cm-es alappal – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke.

 

Jelenleg a vízelvezető árkokat ássák ki a munkagépek, amelyekbe 150 dréncsövet fektetnek le, ez a teniszklub előtti árokrendszerbe vezeti el a vizet. A parkoló várhatóan június 16-ára készül majd el. Az önkormányzat a piac és a stadion környékét érintően új parkolási zónát alakított ki, itt korábban is a hét minden napján kellett parkolójegyet váltani.

 

- Aki ezt a zónát választja, 36.000 forintos éves bérletet válthat, így napi 100 forintért használhatja. Ha valaki a stadionba naponta kétszer is hozza a gyermekét, akkor elgondolkodtató, hogy megvegye a bérletet – tette hozzá Fekete Ferenc.

 

2010 óta folyamatos a városi stadion fejlesztése. Idén újabb 280 millió forintos TAO-támogatással, amelyhez 30% -os önkormányzati önerő is társul, megújul a főbejárat és beléptető rendszerrel egészül ki, befedik a lelátót, ahol új székek lesznek. A jövőben pedig a komplexumhoz kapcsolódó szállást, vagy napkollektorokat is szeretnének kialakítani.  

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp