Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Tram-train: kiírták a közbeszerzést

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kírták a közbeszerzést a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train vasúti munkálatainak tervezésére és kivitelezésére. A feladatra 20 hónapos, nem meghosszabbítható határidőt szabott ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., így ha a szerelvénybeszerzés is sikeres lesz, akár kevesebb, mint 2 éven belül elindulhat az első szerelvény a 2 város között.

 


A németországi Kasselben már bizonyított a tram-train, hasonló valósul majd meg Hódmezővásárhely és Szeged között is. A vasúti munkálatokra szóló tervezői és kivitelezői felhívást a napokban tette közzé a Közbeszerzési Hatóság, amelyre február 15-éig lehet pályázni.

Húsz hónap áll az ajánlattevő cégek rendelkezésre. Ezalatt a 2 város között olyan új, kötöttpályás közlekedési rendszert hoznak létre, amely a településeken belül villamosként, míg azokon kívül vonatként funkcionál.  Vásárhelyen több mint 3 kilométer hosszan, egyvágányú városi villamos vonal épül, 5 megállóhellyel és 1 végállomással. A közlekedési forma úttörő lesz az országban.

Fotó: Illusztráció

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp