Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Több rendszámos parkolóautomata lesz

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jól vizsgázott az a parkolóautomata, amely a gépjármű rendszámának a rögzítésére alkalmas Hódmezővásárhelyen. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy további három ilyen jegyváltót állít üzembe még ebben az évben a belváros forgalmas helyeire. Az új jegykiadók költségeit a parkolásból befolyt pénzből finanszírozza a szolgáltatást végző vásárhelyi cég.

 

A Bakay és a Hódi Pál utca kereszteződésében található a város egyetlen olyan parkolóórája, amelybe bele lehet táplálni a gépjármű rendszámát. Ez azért nagyon előnyös, mert a kiadott jegyet nem kell visszavinni az autóhoz, a parkolás elindítása ugyanis automatikusan bekerül a rendszerbe, így az ellenőrök nyomon követhetik, mely autó parkol szabályosan. Ezt az új típusú terminált egy éve használják, és az eddigi tapasztalatok szerint jól vizsgázott.


-  Szeretném bejelenteni, hogy a próba bevált, és az elkövetkezendő időszakban, még az idén, ilyen típusúra cserélünk három parkolóórát. Ezzel is emelve a szolgáltatás színvonalát. Hódmezővásárhelyen csak a belvárosban 380 parkolóhely van. A szolgáltatást a HMSZ Zrt., mint városi cég végzi, nyereséggel. Havonta kb. 1 millió forint bevétele van a parkolásból és ebből finanszírozza a jegyautomaták cseréjét - mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A jegyautomaták egyébként kamerával is ellátottak, így a térfigyelő rendszer mellett ezek is segíthetik a rongálókat kiszűrni.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp