Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Több mint 5,5 millió forint adomány a jótékonysági orvosbálon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Eddig több mint 5 millió 500 ezer forintot adományoztak az idei jótékonysági orvosbálon a hódmezővásárhelyi újszülöttek javára.  A kórházigazgató szerint ez az összeg a következő egy hétben tovább emelkedhet.

 

Az orvosbál mindig a jótékonykodásról szól, de nem lehetett elmenni amellett a tény mellett, hogy 10 évvel ezelőtt ebben a hónapban, februárban tüntettek a hódmezővásárhelyi kórház leépítése ellen, amely az összefogás, az egységes társadalmi fellépés hatására meghiúsult.

- Évek óta zajlik egy vita, hogy vajon megfelelő mennyiségű kórház áll-e rendelkezésre. Rendre felmerül a vita, hogy kevés vagy sok a kórház? Azok közé tartozom, akik azt gondolják, hogy Magyarországon, ha az európai vagy a nemzetközi trendeket figyelembe veszem, akkor megfelelő mennyiségű kórházi ágy áll rendelkezésre. Annak vagyok a híve, hogy az a közösség, amely egy városban, vagy egy megyeközpontban gyógyulni szeretne, egy profi, fejlett, sőt modern egészségügyi intézményben tehesse meg – fogalmazott a bál megnyitóján Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Az idei bál bevételét az újszülöttek ellátásához szükséges eszközök fejlesztésére fordítják. A jó cél érdekében sokan érkeztek a Fekete Sasba.

- Úgy tűnik, ez a cél nagyon megmozgatta az adakozókat, mivel már most meghaladja az öt és félmillió forintot az adományok összege, amely várhatóan még tovább emelkedik – mondta Kallai Árpád, a kórház főigazgatója.

 

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp