Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szilveszter: operettel, koncertekkel, tűzijátékkal

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Koncertekkel, utcabállal és tűzijátékkal búcsúztatták a vásárhelyiek az óévet. Míg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a Budapesti Operettszínház szólistái, valamint Bársony Bálint és zenekara Swingoperettel szórakoztatta a közönséget, addig a Kossuth téren felállított színpadon a TRAUBI zenekar, majd a THE BIEBERS zenéjére mulathattak az érdeklődők szilveszterkor. Éjfélkor természetesen nem maradhatott el a tűzijáték sem.

 

Sokakat vonzott a Kossuth térre, Vásárhelyen az év utolsó napján az utcabál, amelyen elsőként a ’90-es évek végén alakult, főként rockzenét játszó helyi zenekar, a TRAUBI melegítette fel zenéjével a közönséget. Az árusok kínáltak a hideg ellen forralt bort és pálinkát, meleg finomságokat, de a szilveszteri hangulat kellékei: a trombita, az álarc, és az anyósnyelv sem hiányozhattak a kínálatból.

 – Újévi fogadalmat szoktam-e tenni? – Nem. Amúgy egy kicsit babonás vagyok, mert az asztal alá szórok aprót – mondta Bósz Szilárd.

- Nagyon szeretem a tűzijátékot, viszont a petárdát nem, nagyon félek tőle – jegyezte meg a szilveszteri forgatagban Palóczné Bugyi Ibolya.

Akadtak, akik a város világító szelfigömbjeiben készítették el a tavalyi év utolsó fényképeit, majd a szabadtéri ünneplést a The Biebers koronázta meg jó hangulatú, fiatalos zenéjével, amely a nézőket is a színpadra csábította egy-egy táncra. Velük számolt vissza a közönség, és a bulizók tűzijátékkal léptek át a következő évbe. Újévi jókívánságokkal köszöntötték egymást az utcabálozók, volt, aki kínaiul kívánt mindenkinek Boldog Új Évet!

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp