Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szent László szobrot avattak

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Felavatták Szent László király mellszobrát Hódmezővásárhelyen. A Kenéz Heka Etelka adománya, a Szentháromság templom előkertjében kapott helyet.

 

Szent László elkötelezett katolikus királyként, kemény törvényei és államszervezése által, egy évezreden keresztül biztosította országunk fennmaradását, hazánk helyét a keresztény Európában. Komoly örökséget hagyott hátra, országépítő tevékenysége, értékrendje követendő példaként szolgálhat valamennyiünk számára – hangsúlyozta Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármester Szent László király mellszobrának avatásán. Az alkotást Kenéz Heka Etelka mecénás adományozta.

 

A szobor Lantos Györgyi és Máté István közös alkotása, amelyet Bíró László katolikus tábori püspök szentelt fel és áldott meg.

 

- Szent László az örökélet távlatában élő ember volt. Nem egy horizontális gondolkodású, lefele néző ember volt, hanem a horizont fölé emelte tekintetét. Hódmezővásárhely, Lantos Györgyi művésznőtől ezt a Szent László tekintetet kapja meg. Egy olyan világban élünk, ahol a föntöt elfelejtik. A szobor emlékeztessen minket arra is, hogy van fent és lent – fogalmazott Bíró László.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp