Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szász-Kovács Emese: a munka, a kitartás aranyat érhet

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Még most sem hiszi el Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, hogy a riói ötkarikás játékok döntőjében ő vitte be az utolsó találatot, és aranyérmet nyert. Minderről Hódmezővásárhelyen mesélt, ahol találkozott Almási István polgármesterrel, a Szent István Általános Iskola diákjaival, és a helyi vívó egyesület növendékeivel.

 

- Az olimpiai győzelem után megváltozott az életem, az emberek megismernek az utcán, autogramot, közös fotót kérnek. Egyik napról a másikra ismert lettem – mondta Szász-Kovács Emese párbajtőrvívó Hódmezővásárhelyen. Hozzátette: még most sem hiszi el, hogy a riói olimpián, a döntőben ő vitte be az utolsó találatot, és aranyérmet nyert. Hódmezővásárhelyre egyébként nevelőedzője, a Csomorkány SE-nél trénerkedő Felletár György meghívására érkezett.

 

Az olimpiai bajnok Almási Istvánnal, a város polgármesterével, majd a Szent István Általános Iskola diákjaival találkozott. A gyerekek tapssal fogadták Emesét, aki a suliból a helyi vívócentrumba ment, ahol a vívóklub növendékeinek bemutató edzésén vett részt.

 

– Sokat kell dolgozni a győzelmekért. Elérni csakis úgy lehet, ha a döntő pillanatban mentálisan is felkészültek vagyunk. Fejben dől el minden, de a sportág iránti alázat, a szorgalom is fontos – magyarázta Emese a vívócentrumban a gyerekeknek. Azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ne adják fel álmaikat, mert a sok munka, a kitartás aranyat érhet.

 

Példaképe Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó – árulta el Szász-Kovács Emese -, aki szülés után visszatérve aranyérmet nyert az ötkarikás játékokon. Emese úgy éri, hogy Tokió is tartogat neki lehetőségeket. A vívócentrumról pedig azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy Hódmezővásárhelyen edzőtáborozzon, hasonlóan Imre Gézáékhoz, akik csak jót meséltek a városról, a helyi létesítményről.

 

Emese egyébként jelenleg is teljes erőbedobással edz, érdekes módon viszont nem a női válogatottal, hanem a férfiakkal.  Úgy véli: tőlük többet tud tanulni. Következő versenye március 26-ai hétvégén Budapesten lesz.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp