Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Számítanak a diákok véleményére

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kötetlen beszélgetésekkel és személyes találkozásokkal igyekszik megtudni a város vezetése, hogy milyen Hódmezővásárhely-képet látnak maguk előtt a diákok, 10-20 év múlva. A Varga Tamás és a Szent István Általános Iskola után a Németh László Gimnázium, Általános Iskolába tartottak diákfórumokat.

 

- Ezt a várost a fiataloknak építjük, ezért fontos meghallgatni a véleményüket – fogalmazott Hegedűs Zoltán alpolgármester a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában tartott diákfórum előtt Hódmezővásárhelyen.

- Pozitív visszajelzéseket kaptunk a város külső megjelenéséről. A dr. Rapcsák András utcát, a Kossuth teret nagyon szeretik a fiatalok, azt mondják, hogy ezek olyan helyek, ahová jó feljönni. Azt is kiemelték, hogy nagyon sok program van a nyári időszakban. A programok tartalmával is többé-kevésbé elégedettek – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

Nemcsak a középiskolás, hanem az általános iskolás korosztályt is felkeresik. Hódmezővásárhelyen ez összesen 12 intézményt jelent. Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek – mondta Balázs József, a vásárhelyi tankerület igazgatója.

A jövőben nagyobb szerepet kap majd a Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, amely a gyerekek számára több programot, magasabb szintű érdekképviseletet és támogatást ígér.

- Sokkal közérthetőbb lesz a gyerekeknek, hogy kik is vagyunk mi, mit csinálunk, és hogy miért jó hozzánk tartozni – mondta Bihacsi Balázs Bence, a Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat ifjúsági alpolgármestere.

A fiatalok szeretnék, hogy kamerás térfigyelő legyen az oktatási intézmények kerékpártárolóinál, illetve a volt Kossuth szakközépiskola helyére tervezett park igazi találka- és közösségi hely legyen.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp