Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Számítanak a diákok véleményére

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kötetlen beszélgetésekkel és személyes találkozásokkal igyekszik megtudni a város vezetése, hogy milyen Hódmezővásárhely-képet látnak maguk előtt a diákok, 10-20 év múlva. A Varga Tamás és a Szent István Általános Iskola után a Németh László Gimnázium, Általános Iskolába tartottak diákfórumokat.

 

- Ezt a várost a fiataloknak építjük, ezért fontos meghallgatni a véleményüket – fogalmazott Hegedűs Zoltán alpolgármester a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában tartott diákfórum előtt Hódmezővásárhelyen.

- Pozitív visszajelzéseket kaptunk a város külső megjelenéséről. A dr. Rapcsák András utcát, a Kossuth teret nagyon szeretik a fiatalok, azt mondják, hogy ezek olyan helyek, ahová jó feljönni. Azt is kiemelték, hogy nagyon sok program van a nyári időszakban. A programok tartalmával is többé-kevésbé elégedettek – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

Nemcsak a középiskolás, hanem az általános iskolás korosztályt is felkeresik. Hódmezővásárhelyen ez összesen 12 intézményt jelent. Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek – mondta Balázs József, a vásárhelyi tankerület igazgatója.

A jövőben nagyobb szerepet kap majd a Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, amely a gyerekek számára több programot, magasabb szintű érdekképviseletet és támogatást ígér.

- Sokkal közérthetőbb lesz a gyerekeknek, hogy kik is vagyunk mi, mit csinálunk, és hogy miért jó hozzánk tartozni – mondta Bihacsi Balázs Bence, a Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat ifjúsági alpolgármestere.

A fiatalok szeretnék, hogy kamerás térfigyelő legyen az oktatási intézmények kerékpártárolóinál, illetve a volt Kossuth szakközépiskola helyére tervezett park igazi találka- és közösségi hely legyen.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp