Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szakértői véleményre várunk Nagy Ernő lakásügyében

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

lakas

Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés fideszes frakciójának vezetője a közösségi oldalán megjelentetett egy bejegyzést, mely alapján sajtóhírek láttak napvilágot. Ezzel kapcsolatban az az alábbiakról kívánjuk tájékoztatni a közvéleményt.

 

Nagy Ernő képviselő úr lányával a lakás adásvétele tárgyában kötött szerződést a vevő kérésére felbontottuk, a lakásbérleti szerződést pedig megszüntettük. Az adásvételi szerződés felbontására vonatkozó okiratot az illetékes földhivatalhoz benyújtottuk, amely a tulajdonjog bejegyzésére vonatkozó széljegyet törölte. Az ingatlan soha nem került ki az önkormányzat tulajdonából, a vevő tulajdonjogát a földhivatal soha nem jegyezte be. 


A lakás visszaadására eddig azért nem került sor, mert annak állapotát, a volt bérlő által végzett beruházásokat igazságügyi szakértővel kívánjuk véleményeztetni, a volt bérlővel való elszámolás érdekében. Az igazságügyi szakértőt az illetékes közjegyző a volt bérlő kérelmére és költségére kirendelte, a szakvélemény elkészítésére hamarosan sor kerülhet. A lakás jelenleg nincs beköltözhető állapotban, így annak visszaadását követően további munkálatokra lesz szükség. A lakás bérbeadására vonatkozó pályázatot a felújítás elvégzését követően tudjuk meghirdetni. 

 

Nem felel meg a valóságnak az az állítás, amely szerint a lakás előtti függőfolyosót a volt bérlő „sajátította ki”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a függőfolyósó elkerítésére jóval a bérbeadás előtt került sor, Nagy Ernő képviselő úr lánya a lakást már ebben az állapotban vette bérbe. Ezzel a ténnyel Hegedűs Zoltán képviselő úr, mint volt alpolgármester minden bizonnyal tisztában van.

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp