Kezdőlap A projekt tartalma További információk Galéria

A projekt tartalma:

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02332A projekt keretében 10 db sport tematikájú program kerül megvalósításra Hódmezővásárhelyen.

Ezek az alábbiak:

-Bal egyenes!
-Két keréken,
-Amatőr vízilabda bajnokság,
-Hódmezővásárhely vasembere 2021-ben,
-Válassz egy sportágat!,
-Amatőr teniszverseny (két részletben/Egyéni-Páros),
-Városi futóbajnokság,
-Amatőr lábtenisz verseny,
-Városi kispályás labdarúgó bajnokság

Hódmezővásárhelyen számos sportolási lehetőség adott, melyeket érdemes minél szélesebb körben kihasználni. A rendezvénysorozat különböző egyéni és csapatsportokat mutat be, ismert sportolók segítségével, melyek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosság minél nagyobb figyelmet fordítson a sportra, mint szabadidős tevékenységre, mindemellett lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy adott sportág iránt érdeklődő rétegek is maximálisan megtalálhassák számításaikat. A sportos életmódra való nevelést érdemes kisgyermek korban elkezdeni, annak érdekében, hogy a soron következő generáció számára minél inkább tudatosítva legyen az egészséges életmódra való törekvés. Ezen cél eléréséhez hatékony segítséget, támpontot tudnak adni, a fent felsorolt programok. Testmozgással számos betegség megelőzhető, illetve a testi-lelki egészség megőrzése mellett, hozzájárul új közösségek, és a jó közérzet kialakulásához, megtartásához. A különféle sportok népszerűsítése kapcsán nem csupán a fiatalok, de a középkorúak, illetve az idősebb generációk megszólítása is célunk között szerepel, ezáltal a különböző generációk találkozási pontjává is válhatnak, hidat képezve közöttük. Programjaink kiemelt célja, hogy a sportolás, mozgás örömét minél több korcsoport számára eljuttassuk, abban a reményben, hogy ezáltal az egészségesebb életmód lehetőségét prezentálhassuk a lakosság számára.Megvalósult programok:

·Két keréken:A 2021. október 02.-án lezajlott rendezvény keretében kerékpártúrán vehettek részt a látogatók, mely Hódmezővásárhely belvárosától, a Mártélyi strandig tartott.

·Hódmezővásárhely vasembere 2021-ben: A 2021. október 10.-én lezajlott rendezvényen a látogatók megtekinthettek egy látványos kültéri edzést, illetve bemutatót a Barbár 2011 Erősember Sportegyesület közreműködésével, amely mellett lehetőség nyílt a sporteszközök kipróbálására is.

·Amatőr lábtenisz verseny: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

·Amatőr teniszverseny (Páros): Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város ÖnkormányzataKedvezményezett neve: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt azonosítószáma, címe: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02332

Projekt Neve:„Hódmezővásárhelyi sportélet ezer arca”

Kedvezményezett neve:Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 8.000.000 Ft (a támogatás mértéke 100%)

Befejezés dátuma: 2022. 06. 30.