Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Pihenőpark tóval

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Pihenőpark épül a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén, és pályázati támogatással az Európa Park zöldfelülete is megújulhat Hódmezővásárhelyen.

 

A Területi Operatív Programban, 831 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Hódtóban azt a pihenőparkot, amely a régi Kossuth-iskola betontömbje helyén húzódik majd Hódmezővásárhelyen. A zöldövezetben többek között a gyerekeknek játszótér épül. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakításokkal vezetik el a látogatókat a tóig, amelyet két híd keresztez.

 

- Ez egy pihenőpark, tóval. Minden korosztály megtalálja majd a kikapcsolódás lehetőségét a gyerekektől az idősekig – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ebből a TOP-os forrásból újul meg az Európa Park területe is. A hosszútávú cél, hogy Hódmezővásárhelyen a Népkert és a Hősök tere érintésével a Tóaljtól egészen a Kodály Zoltán utcáig kiépülhessen egy úgynevezett „zöld folyosó”.

 

- Ha valaki végigsétál az épülő parktól a Tóalj utcán a Kodály Zoltán utca irányába, sok helyen találkozik zöld területtel. Célunk, hogy ezt a zöld területet rehabilitáljuk, illetve megújítsuk – tette hozzá.

 

Nemcsak az Európa Park növényzete újul meg, hanem az itt található sportpálya is, amelyet újraaszfaltoznak, pótolják a hiányzó elemeket, és új festést kap a kerítés. Az Árvíz utcáról vezető gyalogutat pedig új térkővel látják el. Várhatóan jövő év elején indul a beruházás, és 2018 végére készülhet el a pihenőpark és az Európa Park sportpályája.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp