Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Orbán: tovább erősítik a vidék fejlődését

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hódmezővásárhely a Vajdaság és Erdély bevonásával egy történetileg helyreállított régió megbecsült városa lehet egy évtizeden belül – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Modern Városok Program utolsó állomásán, Hódmezővásárhelyen, a helyi televíziónak adott interjújában.

 

A 3% feletti gazdasági fejlődéssel legalább kétszer olyan gyorsan növekedik pénzügyileg az ország, mint az Európai Unió egésze. Ennek köszönhető, hogy 3400 milliárd forintnyi összeggel, vagyis minden magyar három és félévnyi jövedelemadójának egészével tudja a kormány támogatni a 23 megyei jogú várost – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hódmezővásárhelyi látogatásán, a Modern Városok Program utolsó állomásán.

 

- Ne Budapesten döntsék el – erre már volt példa éppen elég –, hogy Hódmezővásárhelyen vagy éppen Győrben mire volna igazából szükség. Ezt döntsék el a helyiek. Üljenek össze a képviselő-testületek, tárgyalják meg, alakuljon bizottság a kormánnyal, egyeztessünk, és a végén jöjjön létre a helyiek programjából kiindulva egy, a kormány által is támogatott fejlesztési program. Így áll össze az ország nagy fejlesztési terve 23 megállapodásból – fejtette ki a miniszterelnök.

 

A vásárhelyi megállapodásról úgy nyilatkozott Orbán Viktor: életminőséget javító, turisztikai és több nagyobb fejlesztést és magas béreket ígérő munkahelyteremtő beruházásról szóló egyezséget sikerült aláírni. Mindez hosszútávon más pozícióba és szintre helyezheti a várost.

 

- Most saját lábunkra álltunk, a városok is rendben vannak, az életminőség is a gyermekeink számára elfogadható. Egy szülő szerintem örömmel nevel egy olyan városban gyermeket, mint Hódmezővásárhely, de utána egy nagyságrendet kell lépnünk és kicsit ki kell tágítani ezt a világot, amiben élünk, úgy ahogy ez 100-150 évvel ezelőtt volt. Itt azért van egy Vajdaság, egy Erdély, a Szeged-Csanád megye területei. Ezeket egy egységként kell majd látnunk. Ez most egy kicsit messzire vezető látomásnak vagy víziónak tűnik, de öt-tíz éven belül ez meg fog majd valósulni és Hódmezővásárhely nem az ország végében lesz, hanem egy ősi, történetileg helyreállított régiónak lehet megbecsült városa – tette hozzá Orbán Viktor. 

 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormányzat jövőbeni célja, hogy a vidék fejlődését tovább erősítse, amelynek kulcsa nemcsak a városokban rejlik, hanem a kisvárosok, falvak számára is kínál majd egy koncepcióra felhúzott felzárkóztatási programot. Elárulta, a migrációs nyomás volt eddigi több mint egy évtizedes miniszterelnöki munkájának legnehezebb kihívása.

Eseménynaptár

Közelgő események

XX. VÁSÁRHELYI KERÁMIA SZIMPÓZIUM BESZÁMOLÓ KIÁLLÍTÁSA 2017. december 14. - 2018. február 28.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00
10 éves a Babázó klub 2018. március 3. 09:00 - 12:00
Gyermekfoglalkozások márc. 15. alkalmából 2018. március 12. 09:00 - 2018. március 14. 12:00
A barokk négy arca - négy arckép a barokkból 2018. március 19. 16:00 - 18:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Országgyűlési választás

Országgyűlési Választás 2018

Országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő weboldala

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp