Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Olimpiai ezüstérmessel vívtak a vásárhelyi gyerekek

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívóval edzettek a gyerekek rendhagyó testnevelés órán a hódmezővásárhelyi vívócentrumban. Úgy vélte, a legjobban a vívók kiváló olimpiai szereplése népszerűsíti a sportágat.

A „Küzdj meg a bajnokkal!” országos program négy megye, több iskolájában népszerűsíti az egészséges életmódot, a környezettudatos szemléletet. Hódmezővásárhelyen Imre Géza kétszeres olimpiai ezüst és kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívóval edzettek a gyerekek a vívócentrumban, a klasszis versenyző többek között itt készült a riói olimpiára.

- A riói olimpián nagy izgalommal figyeltük Imre Géza vívásait, 100 fölötti pulzussal mindannyian átéltünk, és együtt szurkoltunk neki. Ugyan egyéniben nem arany lett, hanem ezüst, de úgy vélem, Géza teljesítménye két arannyal ér fel – mondta Kószó Péter alpolgármester.

Imre Géza szerint legjobban a vívók kiváló olimpiai szereplése népszerűsíti a vívást. Megszerettetéséhez azonban sokat tesz hozzá egy jó edző is, aki játékosan foglalkozik a gyerekekkel.

- Szerencsém volt, hiszen olyan edzőhöz kerültem, aki hamar megszerettette a vívást. Kitartó voltam, az eredmények is hamar jöttek – idézte fel Imre Géza. Hozzátette: ma már nagyon örül az olimpiai ezüstéremnek. Most éppen sérüléssel bajlódik, ezért kénytelen kihagyni két hét múlva az országos bajnokságot. Ha meggyógyult, eldönti, hogy élsportolóként vagy edzőként folytatja pályafutását.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp