Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Nő a mezőgazdasági kar hallgatói létszáma

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Idén több mint 170 elsős hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE Mezőgazdasági Karán, Hódmezővásárhelyen. Az elmúlt években egyre többen jelentkeznek agrárképzésre.

 

Százhúsz éve indult Hódmezővásárhelyen a mezőgazdasági képzés. Ennek apropóján idén a városháza dísztermében tartotta az SZTE Mezőgazdasági Kara tanévnyitóját. Az intézményben közel 400 hallgató kezdi meg tanulmányait mezőgazdasági mérnöki és vadgazda alapszakokon, valamint felsőfokú szakképzésben mezőgazdasági-, állattenyésztési-, kertészeti- és környezetgazdálkodási mérnökasszisztens szakokon. Emellett pedig másoddiplomás szakmérnöki hallgatók is vannak.

- A tavalyihoz képest 10% -kal növeltük az elsősök számát. Egyébként 2012 óta folyamatosan, évről évre többen jelentkeznek a képzéseinkre. Idén összesen 178 hallgatót vettünk fel, ebből 14-en külföldiek, tehát angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki szakra kerültek be hozzánk – mondta dr. Horváth József egyetemi docens, a kar dékánja.

Európán kívül Afrikából és Ázsiából is érkeztek hallgatók a vásárhelyi felsőoktatási intézménybe.

- Kezdenek eloszlani azok a kételyek, amelyek azt firtatták, hogy az egyetem hódmezővásárhelyi mezőgazdasági kara valóban a térség meghatározó agrár-felsőoktatási intézményévé tud-e válni. Egyrészt a növekedő hallgatói létszám is ezt bizonyítja, másrészt az intézményi versenyből is megerősödve jöttünk ki – tette hozzá a dékán.

Fontos információk

1

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Városi mobilapp

Városi mobilapp