Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Nincs szmogriadó Hódmezővásárhelyen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nincs szmogriadó Hódmezővásárhelyen, ahol elfogadható a levegő szálló por koncentrációja. Mégis érdemes ilyenkor kevesebbet tartózkodni a szabadban, mert a ködös időjárás miatt könnyebben halmozódnak fel a szennyezőanyagok. A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban javulni fog a levegő minősége.

 

Téli időszakban gyakran előfordul, hogy a nyugodt, szélcsendes, de egyben párás, ködös, szürke időjárásnak köszönhetően a szennyezőanyagok felhalmozódnak a levegőben, szmog alakul ki. Az elmúlt napokban, több városban is elrendeltek szmogriadót.

 

- Ameddig az időjárási körülmények nem segítik a levegő minőségének javulását, addig különböző intézkedéseket vezethetnek be. Ilyen például a szilád tüzelőanyagok használatának mérséklése, vagy a páros-páratlan rendszámú gépjárművek közlekedésének korlátozás – sorolta dr. Mader Balázs, a Környezetvédelmi Hatósági és Komplex Engedélyezési Osztály vezetője.

 

Mivel a megyében csupán Szegeden található mérőállomás, a környező települések levegőjének minőségéről csak becslések vannak. Ezeket figyelembe véve azonban Hódmezővásárhelyen a levegő szálló por koncentrációja elfogadható. Ennek ellenére a szakemberek azt javasolják, hogy a kockázati csoportba tartozók kevesebbet tartózkodjanak a szabadban.

 

- A gyerekekre kell nagyon vigyázni, az idősekre, a szív- és érrendszeri betegségben, a krónikus légzőszervi betegségben szenvedőre, az asztmásokra. Az édesanyáknak azt javaslom, hogy ilyenkor keveset tartózkodjanak a levegőn. Ha ki kell mozdulniuk, akkor ne válasszák a forgalmas utcákat. Reggel, illetve este szellőztessenek – mondta Gilyán Judit, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály tisztifőorvosa.

 

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban javulni fog a levegő minősége.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp