Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Mintegy kétszáz alkotást láthat majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Százharminchárom művész 203 alkotását láthatja október első napjától a 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

A kiállítás nyolctagú zsűrije háromnapos tanácskozás során választotta ki 623 beadott mű közül azokat, melyeket bemutatnak az Alföldi Galériában. A tárlaton 111 festmény, 38 grafika, 49 plasztika, valamint öt egyéb, műfajilag be nem sorolható alkotás szerepel majd. A Nagy Imre művészettörténész vezette zsűri döntött a kiállítás elismeréseiről, így a fődíjról, a Tornyai-plakettről is. A döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. A mintegy húsz elismerés között átadják a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is. A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennále tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

 

Forrás: MTI

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp