Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Megújult a Magvető utcai óvoda

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A város oktatási infrastruktúrájában soha nem látott fejlesztéssorozat valósul meg. Jelenleg is tart több középiskola korszerűsítése, és az összes óvoda is felújításon esik át a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően.  A hódmezővásárhelyi gyerekeket már az Oldalkosár és a Klauzál utcai óvodában is  a legmodernebb környezet várja, legutóbb pedig a 30 éves Magvető utcai intézményt vehették birtokba a legkisebbek.

 

- 564 millió forintból 11 óvoda újul meg. A cél az volt, hogy mindazt, amit az óvoda és az óvodába járó gyermekek és szüleik legfontosabbnak tartottak, elkészüljenek -  jegyezte meg Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a Magvető utcai óvoda átadásán. A létesítmény teljes korszerűsítése 23 millió forintot költöttek a Településfejlesztési Operatív Programból. 

 

-  Hatvanhét kisgyerek jár ide. Köztük 3 érzékszervi sérült. Kettő hallássérült, illetve egy látássérült kislányunk van. Nagyon fontos, hogy ezek a gyerekek integrálva tudjanak iskolát kezdeni. Elengedhetetlen számunkra, hogy tudjuk őket segíteni abban, hogy az iskolakezdés zökkenőmentes legyen – hangsúlyozta Patkósné Dezső Katalin, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda intézményvezetője.

 

A tervek közt szerepel, hogy a közeljövőben az óvoda udvara is megújul, erre Fekete Ferenc önkormányzati képviselő tett ígéretet. Az átadó után a gyerekek virágültetéssel avatták fel az új épületet.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

III. Advent vasárnap 2017. december 17. 15:00 - 17:00
Mezővári Új Óvoda átadó ünnepsége 2017. december 19. 11:00 - 12:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp