Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Megújult a 164 éves Koczka utcai iskola épülete

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Megújult a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 164 éves Koczka utcai épülete. Az önkormányzati forrásból megvalósult több mint 142 millió forintos beruházással új tornaterem és szaktantermek készültek.

 

- Két oka volt annak, hogy ez az intézmény megszépülhetett. Az egyik a fizikai állapota, mely szükségessé tette a felújítást, illetve az iskolában folyó szakmai munka és annak eredményessége. Az intézményben évről évre növekszik a tanulók létszáma, ezért volt fontos a bővítés – fogalmazott Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere a Szent István Általános Iskola megújult Koczka utcai épületének avatóján.

A Koczka utca és a Szent István utca sarkán álló iskolának 1852-ben rakták le az alapkövét. 1927-ben az épületet 2 tanteremmel bővítették, utoljára az ’50-es években újították fel. Az önkormányzati forrásból megvalósult több mint 142 millió forintos beruházással egyebek mellet új tetőszerkezet és szociális blokk készült. A rekonstrukció fontos része volt a meglévő tornaszoba bővítése és az öltöző átépítése. Kiszélesítették a folyosót és új elektromos hálózatot alakítottak ki.

Az udvari homlokzat részben a műemléki elvek, részben az energiatakarékosság jegyében szépült meg. A megújult Koczka utcai épületbe járnak a diákok tornázni, itt található a természetbúvár szaktanterem, a nyelvi szaktanterem és egy közösségi terem, illetve itt étkeznek a gyerekek.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp