Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Megkezdődött a tízezer forintos Erzsébet utalványok kiosztása

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Megkezdődött a tízezer forintos Erzsébet utalványok kiosztása

Az önkormányzat karácsonyi ajándékát a hetven évnél idősebbek számára az adott városrészek képviselői juttatják el.

 

A belvárosi körzetben 618 hetven éven felüli él, számukra Vágó János önkormányzati képviselő személyesen viszi el az önkormányzat ajándékát még az ünnepek előtt.

 

- A tavalyi évig még ötezer forint volt az az összeg, amit az önkormányzat biztosított számukra, ez az összeg most megemelkedett a duplájára. Minden hetven év feletti hódmezővásárhelyi tízezer forintos Erzsébet utalványt kap a karácsonyi ünnepekre, így próbálunk segíteni az időseknek – tájékoztatott Vágó János.

 

Több mint hatezer szépkorú kap a város által felajánlott utalványt. Sokan nem is saját magukra fordítják az összeget, hanem gyermekeikre, unokáikra.

 

- Két unokám van és nem nagyon tudok nekik adni, úgyhogy ez nagyon jó. Kevés a nyugdíjam és mozgáskorlátozott is vagyok, itthon is segítségre szorulok, tehát a pénz nagyon jó. – mondta Kovács Erzsébet.

 

- Nagy segítség. Én először kapok az idén, van unoka, vannak dédunokák, úgyhogy lesz hova költeni. A mai napon kaptuk meg az országos nyugdíjfolyósítótól is az utalványt, így ez most dupla öröm. – fogalmazott Kenéz Jánosné.

 

A tervek szerint december 15-ig, de legkésőbb karácsonyig minden érintett megkapja a tízezer forintos utalványt. Akiket nem talál otthon a képviselő, azoknak a telefonszámával ellátott értesítést dob be a postaládájába Vágó János. Ha utazás, vagy betegség miatt ajándékát nem tudja átvenni az illető még az idén, az január végéig, akár meghatalmazottján keresztül az önkormányzaton megteheti.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

III. Advent vasárnap 2017. december 17. 15:00 - 17:00
Mezővári Új Óvoda átadó ünnepsége 2017. december 19. 11:00 - 12:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp