Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Köszönet az életmentőnek - Ne féljünk segíteni!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Bejárta az országos médiát Ormai Tibor hősies helytállása: a vásárhelyi Tesco biztonsági őre újraélesztett egy férfit a bevásárlóközpontban. A példaértékű magatartására való tekintettel ma elismerő oklevelet vehetett át Márki-Zay Péter polgármestertől.

Az eset során Tibor szívmasszázst alkalmazott, ezzel sikerült stabil állapotban tartani az 56 éves férfit addig, ameddig a mentő megérkezett. Azt mondta, az újraélesztést polgárőrként tanulta meg, eddig nem kellett használnia az életmentő tudást, de legközelebb sem cselekedne másként. Nagyon fontosnak tartja, hogy minden ember sajátítsa el a legalapvetőbb fogásokat és merje azokat alkalmazni - hiszen az ő példájából is látszik, ezen múlik egy embertársunk élete, vagy halála. A bajba jutott férfi később személyesen megköszönte a megmentőjének, amit érte tett.


Ormai Tibornak minden vásárhelyi polgár nevében szívből gratulálunk.

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp