Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Készül Mezőváriban az új óvoda

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Már áll a Mezővári új óvoda falainak jó része, ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben korszerű intézményben kezdhetik a nevelési évet a kárpátaljai településen.

 

Tavaly decemberben rakták le a Mezővári Óvoda alapkövét. A kárpátaljai intézmény leendő falainak egy része már áll. A tervek szerint a település óvodásai szeptemberben itt kezdhetik az új nevelési évet.

 

- Helyére került a födémszerkezet, megérkeztek a faanyagok a tetőszerkezethez. A nyílászárók behelyezése a következő lépés – mondta Hegedűs Zoltán, a város alpolgármester.

 

A majdani négycsoportos óvoda akár 100 gyermek elhelyezésére is alkalmas lesz. Egy teljesen új környezetben alakítják ki az épületet, amely az iskolával közös területen kap helyet. Az új létesítmény ráadásul a korábbinál sokkal fenntarthatóbb lesz. A Mezővári óvoda teljes bekerülési költsége 150 millió forint, ebből 42 millió forintot hódmezővásárhelyi magánszemélyek, cégek, vállalkozások adományoztak a nemes cél érdekében. Ezt tavasszal utalta át az önkormányzat a Kárpátaljai Református Egyháznak az építkezés jelenlegi szakaszának finanszírozására. Több hódmezővásárhelyi vállalkozás építőanyaggal és saját munkájával is segíti a beruházást.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp