Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Katonák fújták a slágereket

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kegyes volt és nem fújta el a vihar a 11. Dél-Alföldi Katonazenekari Fesztivált Hódmezővásárhelyen. A helyi, a szolnoki és a debreceni helyőrség muzsikusai is parádés gyepshow-kal kedveskedtek a főtéren.

 

Katonai indulók, valamint pop- és filmslágerek fúvószenekari átiratai - színes zenei kínálat fogadta Hódmezővásárhelyen, a 11. Dél-Alföldi Regionális Katonazenekari Fesztiválra érkezőket. Almási István polgármester szerint ez a rendezvény valóban a katonazene ünnepe.

 

- Hódmezővásárhely mindig számíthat a katonazenekarra az ünnepségeken, a rendezvényeken és a fesztivál mellett csodás adventi hangversenyt is produkálnak nekünk, hódmezővásárhelyieknek. Nem véletlen, hogy Hódmezővásárhely legmagasabb kitüntetését, a Bessenyei Művészeti Díjat adhattuk át néhány évvel ezelőtt az együttesnek – mondta.

 

Hódmezővásárhelyen van a déli határ védelme érdekében felállított ideiglenes főhadiszállás. Innen indulnak a katonák a rendőrökkel közösen őrizni a déli határszakaszokat, ezért a harci járművek reggelente és esténként is dübörögnek, zavarva ezzel az itt élők nyugalmát. Ahogyan a dandártábornok fogalmazott: a sok csörömpölés helyett a katonák most zenélnek, így köszönve meg a vásárhelyiek türelmét.

 

- A zenekarok művészi szinten képesek megjeleníteni azt a zenét, amit mi a mindennapokban, a sorakozókon, a temetéseken, a katonaünnepségeken elvárunk, hogy játsszanak. Emellett képesek bemutatni egy sokkal szélesebb repertoárt, művészeti tehetségüket, ami méltán predesztinálja őket arra, hogy az 5. dandárban és a Szolnoki Helyőrség Zenekarában öregbítsék a Magyar Honvédség hírnevét - hangsúlyozta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

 

A vásárhelyi, a debreceni és a szolnoki katonazenekar szórakoztatta látványos gyepshow-kal a közönséget.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp