Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Jövőre építkezhetnek az önkormányzati kedvezményes telkeken

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jövőre családi házak épülhetnek Új-Kishomokon, a hódmezővásárhelyi önkormányzat kedvezményesen telkein.  A felparcellázás előtt álló terület közművesítése hamarosan kezdődik.

 

Tizenkilenc építési telket hirdetett meg Új-Kishomokon az idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 35 év alatti helybeli pároknak. Az 1 millió forintért kedvezményesen megvásárolható portákra első körben 7 család jelentkezett. Közülük hárommal már kötöttek szerződést, rövidesen a többiek is elnyerik a jogot az ingatlanokra.

 - A telkek nagysága 548-791 négyzetméter, és két év alatt kell felépíteni a házakat – mondta a helyszínen Almási István polgármester.

 A Tücsök és Szikes utcák kereszteződésében található telkek közművesítését az önkormányzat vállalta, a gáz, a víziközmű és az áram kialakítása, ha az időjárás is engedi már az idén megkezdődik.

Dudás-Szabó István feleségével itt képzeli el családja jövőjét. Két gyermekük mellé, néhány éven belül egy harmadikat is terveznek. Az akciónak azért örültek, mert a jelenlegi piaci viszonyokhoz mérten harmadáron jutottak a felkínált területhez. A 120 négyzetméteres leendő házuk felépítésében pedig a CSOK kedvezménye segíti őket.

 - Sorsoláson a 13-as „szerencseszámú” telket kaptuk meg, ami 781 négyzetméter – mondta Dudás-Szabó István.

A generálkivitelező ígérete alapján  várhatóan 1 éven belül költözhetnek az új házba. Időközben újabb 7 család nyújtotta be kedvezményes telkekre vásárlási igényét, ezekről a közeljövőben dönt a közgyűlés.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp