Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Jövőre építkezhetnek az önkormányzati kedvezményes telkeken

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jövőre családi házak épülhetnek Új-Kishomokon, a hódmezővásárhelyi önkormányzat kedvezményesen telkein.  A felparcellázás előtt álló terület közművesítése hamarosan kezdődik.

Tizenkilenc építési telket hirdetett meg Új-Kishomokon az idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 35 év alatti helybeli pároknak. Az 1 millió forintért kedvezményesen megvásárolható portákra első körben 7 család jelentkezett. Közülük hárommal már kötöttek szerződést, rövidesen a többiek is elnyerik a jogot az ingatlanokra.

 - A telkek nagysága 548-791 négyzetméter, és két év alatt kell felépíteni a házakat – mondta a helyszínen Almási István polgármester.

 A Tücsök és Szikes utcák kereszteződésében található telkek közművesítését az önkormányzat vállalta, a gáz, a víziközmű és az áram kialakítása, ha az időjárás is engedi már az idén megkezdődik. 

Dudás-Szabó István feleségével itt képzeli el családja jövőjét. Két gyermekük mellé, néhány éven belül egy harmadikat is terveznek. Az akciónak azért örültek, mert a jelenlegi piaci viszonyokhoz mérten harmadáron jutottak a felkínált területhez. A 120 négyzetméteres leendő házuk felépítésében pedig a CSOK kedvezménye segíti őket.

 - Sorsoláson a 13-as „szerencseszámú” telket kaptuk meg, ami 781 négyzetméter – mondta Dudás-Szabó István.

A generálkivitelező ígérete alapján  várhatóan 1 éven belül költözhetnek az új házba. Időközben újabb 7 család nyújtotta be kedvezményes telkekre vásárlási igényét, ezekről a közeljövőben dönt a közgyűlés. 

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp