Gyengénlátó Változat

Információk a népszavazásról

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Helyi Választási Iroda már felkészült a vasárnapi népszavazás lebonyolítására. A lakóknak nincs más dolguk, mint hogy személyazonosságukat igazoló okmányokkal érkezzenek a szavazókörökbe. A kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választópolgárok több mint fele megjelenik és azonos választ ad.

 

Hódmezővásárhelyen és Mártélyon összesen 52 szavazókör nyit majd ki vasárnap 6 órakor és tart nyitva egészen este 7-ig. A szavazatszámláló bizottság tagjai már lették az esküt és részt vettek a szükséges oktatáson.

- Azt kérjük mindenkitől, hogy személyazonosságára és lakcímének igazolására szolgáló okmányaikat hozzák magukkal. Személyazonosságot lehet igazolni az új típusú személyigazolvánnyal vagy a régi, könyvecske alakúval is. Bármilyen arcképes igazolvánnyal: vezetői engedéllyel, útlevéllel, ideiglenes útlevéllel. A lakcímet pedig a lakcímkártyával lehet igazolni, illetve a régi személyigazolványban szerepel a lakcím is - mondta dr. Végh Ibolya, a Helyi Választási Iroda elnöke.

A szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel.

- Érvényes akkor lesz a szavazás, ha a választópolgárok több mint a fele megjelenik. Ebbe beleértendők nemcsak a magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok, hanem azok is, akik külhoni magyarok és levélben szavaznak majd. Ezek számainak összességét tekintjük, amikor a választópolgárok több mint feléről beszélünk. Ez kell tehát az érvényességhez. A megjelentek több mint felének azonos választ kell adnia ahhoz, hogy eredményes legyen a népszavazás - tette hozzá a Helyi Választási Iroda vezetője.

Mozgóurna a polgármesteri hivatalban péntek délután 16 óráig, a népszavazás napján pedig a szavazókörben, 15 óráig igényelhető.

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2017. május 4. 09:00 - 2017. május 6. 20:00
Petruska & Szeder koncert 2017. május 18. 19:30 - 21:30
BON BON MATINÉ: Ludas Matyi 2017. május 27. 17:00 - 18:00
III. Kézműves Sörök Fesztiválja 2017. június 22. - 2017. június 25.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek