Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Illegális szemetelők, lépcsőház felújítás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mintegy félszázan keresték fel fogadóórájukon Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármestereket Hódmezővásárhelyen, egyebek mellett szociális- és lakhatási ügyekkel.

 

Önkormányzati bérlakás megvételéről is érdeklődtek a legutóbbi alpolgármesteri fogadóórán Hegedűs Zoltántól, Hódmezővásárhelyen.

 

- A lakásértékesítés legfőbb célja, hogy azok a bérlők, akik önkormányzati ingatlanban laknak, saját tulajdonhoz jussanak. Ezért van 20 %-os kedvezmény, amelyet igénybe vehetnek – mondta Hegedűs Zoltán.

 

Más ügyben is felkeresték az alpolgármestert. Akadt, aki egy közös képviseletű társasházban a lépcsőházat szeretné felújíttatni, de néhány lakó hatalmas hátraléka miatt nincs félretett pénze a közösségnek. Mivel a házban több lakás is az önkormányzaté, ezért a város levélben arra kéri majd a közös képviselőt, hogy a renoválás érdekében induljon behajtás.

 

Közel 30-an fordultak segítségért Kószó Péterhez, a város másik alpolgármesteréhez, többek között városüzemeltetéssel, gázbekötéssel, szociális ügyekkel.

 

- Egyik ügyfél arra hívta fel a figyelmünket, hogy a városban többfelé illegálisan rakják le a szemetet. Kérem a vásárhelyieket, jelezzék, ha ilyet látnak – jegyezte meg az alpolgármester.

 

Legközelebb egy hónap múlva, szeptemberben tartanak fogadóórát.

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp