Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Ideiglenes parkoló a Zrínyi utcai üres telken

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jövő héttől ideiglenes parkolóként használhatják a hódmezővásárhelyiek a Zrínyi utca 12-14. szám alatti üres telket. A lebontott bérlakások helyének további hasznosításáról az áprilisi közgyűlésen döntenek majd.

 

Már dolgoznak az ideiglenes parkoló kialakításán a hódmezővásárhelyi Zrínyi utca 12-14. szám alatti üres telken. A 2400 négyzetméteres területen korábban önkormányzati bérlakások voltak, azonban a rossz állapota miatt lebontották a társasházat.   

 

- A szemben lévő kórház parkolói tele vannak. Naponta több száz autónak a parkolását kellene megoldani. Ezért jövő hétfőtől ideiglenes parkolóként használhatják az egészségügyi intézménybe érkezők az üres területet.  Mivel a fizetős övezetben vagyunk, ez is fizetős lesz. Innen pár lépésre található az automata. Bízom benne, hogy ez a parkoló valamelyest megoldja a parkolási problémákat – jegyzete meg Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ingatlanfejlesztési szakértők szerint egyébként a későbbiekben szolgáltatási célokra kellene használni a Zrínyi utcai telket.

 

- A helyi építési szabályzat alapján kétszintes, tetőteres épületet lehetne építeni, 3000 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlant, és mélygarázst – mondta Hegedűs Zoltán.

 

Az áprilisi közgyűlés tárgyalja majd az üres telek hasznosításának terveit.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp