Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Ideiglenes parkoló a Zrínyi utcai üres telken

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jövő héttől ideiglenes parkolóként használhatják a hódmezővásárhelyiek a Zrínyi utca 12-14. szám alatti üres telket. A lebontott bérlakások helyének további hasznosításáról az áprilisi közgyűlésen döntenek majd.

 

Már dolgoznak az ideiglenes parkoló kialakításán a hódmezővásárhelyi Zrínyi utca 12-14. szám alatti üres telken. A 2400 négyzetméteres területen korábban önkormányzati bérlakások voltak, azonban a rossz állapota miatt lebontották a társasházat.   

 

- A szemben lévő kórház parkolói tele vannak. Naponta több száz autónak a parkolását kellene megoldani. Ezért jövő hétfőtől ideiglenes parkolóként használhatják az egészségügyi intézménybe érkezők az üres területet.  Mivel a fizetős övezetben vagyunk, ez is fizetős lesz. Innen pár lépésre található az automata. Bízom benne, hogy ez a parkoló valamelyest megoldja a parkolási problémákat – jegyzete meg Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ingatlanfejlesztési szakértők szerint egyébként a későbbiekben szolgáltatási célokra kellene használni a Zrínyi utcai telket.

 

- A helyi építési szabályzat alapján kétszintes, tetőteres épületet lehetne építeni, 3000 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlant, és mélygarázst – mondta Hegedűs Zoltán.

 

Az áprilisi közgyűlés tárgyalja majd az üres telek hasznosításának terveit.

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp