Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Hódmezővásárhelyen készülnek a vizes vb-re a svájci szinkronúszók

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hódmezővásárhelyen készül a budapesti vizes vb-re a svájci szinkronúszó válogatott.  A csapat közel 2 hétig edz a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

Első alkalommal tréningeznek a svájci szinkronúszók Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A csapat itt készül a budapesti vizes világbajnokságra.

 

- Imádjuk a medencét, egyszerűen lenyűgöző. Sokkal több helyünk van, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Ez nagyon fontos, mert sokat „utazunk” a medencében. A víz hőmérséklete is remek, legtöbbször fázunk, mert hideg vízben vagyunk. Imádjuk, akárcsak a hotelt - mondta Maria Piffaretti, a svájci szinkronúszó válogatott tagja.

 

A válogatott egyéni, illetve páros mellett csapatversenyben és szabadkombinációban is indul a vb-n. Előbbinél egyszerre 8, míg utóbbinál 10 sportoló mutatja be a vízi koreográfiát. A rendkívül látványos sportág az úszás, a balett és a gimnasztika egyvelege. Éppen ezért rendkívül precíz, komoly felkészülést igényel.

 

- Ideális esetben egy évig kellene készülnünk. Sajnos nekünk nincs meg ez a fajta luxusunk, körülbelül 5 hetünk van, amikor a lányok együtt edzhetnek, mert különböző klubokban vannak - mondta Tyna Agostinelli, a svájci szinkronúszó válogatott edzője.

 

A rövidnek mondható felkészülés ellenére, bíznak a szép eredményben. A cél a legjobb 12-be kerülés, azaz a döntőbe várják az összes indulójukat. A szinkronúszó számokat a világbajnokság elején, július 14-22-éig rendezik meg.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp