Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Hódmezővásárhelyen járt az úszó szövetség elnöke

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Modellértékűnek nevezte Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Hódmezővásárhely úszósportban betöltött szerepét. Jelenleg a paraúszó válogatott az októberi mexikói világbajnokságra készül a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 

- Eddig hírből ismertem, most személyesem is meggyőződhettem arról, milyen csodálatos létesítmény a Gyarmati Dezső Sportuszoda. Tökéletes helyszín ahhoz, hogy óvodás kortól a csúcsteljesítményre készülő válogatottakig, az úszósport minden szereplőjének otthont adjon. Amit Hódmezővásárhely tesz, az modellértékű más városok számára is – fogalmazott Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke hódmezővásárhelyi látogatásán.

A szövetség célja, hogy a nemzetközi és hazai versenyek körbejárjanak az országban, a megmérettetések bemutatkozást biztosítsanak az érintett városoknak. A közeljövőben számos kiemelt úszóverseny várható Magyarországon.

- Lesz Európa-bajnokság, korosztályos-, valamint paralimpiai- és olimpiai- felkészülési verseny. Számítottunk és számítunk Hódmezővásárhelyre a múltban, a jelenben és a jövőben is – tette hozzá a Magyar Úszó Szövetség elnöke. 

Fontos, hogy olyan úszók, mint Gyurta Dániel vagy Kapás Boglárka a városban eddzenek. A fiataloknak mindig kell példakép, ők pedig igazi példaképek a felnövekvő generációnak – hangsúlyozta Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere.

Jelenleg Hódmezővásárhelyen edzőtáboroznak a paraúszó válogatott tagjai, utánpótlás versenyzői. Évek óta itt készülnek megmérettetéseikre.

Papp Bianka Európa-bajnok és többszörös világbajnok negyedik helyezett paralimpikon, Rióból ezüst- és bronzéremmel tért haza, és egy ötödik helyezést is begyűjtött. Most az októberi mexikói vb-re készül.

- Nagyon szeretünk itt lenni, mert nyugodtak a körülmények, minden adott az edzésekhez – jegyezte meg Bianka.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp