Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének felhívása

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Az elmúlt napokban a román táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását és forgalmazását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a sör gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát. A csíkszentsimoni, magyar kézben lévő cég által gyártott Igazi Csíki Sör márka székely jelkép, és a székely-magyar identitás része. 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Bálint Gabriella települési képviselő előterjesztésére, és Lázár János országgyűlési képviselő támogatásával a következő határozati javaslatot szavazta meg 2017. február 3. napi rendes közgyűlésén:HATÁROZATI JAVASLAT


  1. Romániában a Marosvásárhelyi Táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, az eljárást kezdeményező Heineken cégcsoport kérésére, a versenytárs kizárása, ellehetetlenítése érdekében.
  2. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a város polgárait, hogy ne vásároljanak Heineken termékeket.
  3. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a városban szeszesital kereskedelemmel, árusítással foglalkozókat, vendéglátóipari tevékenységet folytatókat, hogy a Heineken cégcsoport termékeit ne árusítsák.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp