Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Hódmezővásárhely a Modern Városok Program utolsó állomása

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A város jövőjét hosszútávon meghatározó és jelentős fejlődést eredményező beruházásoknak kell megvalósulniuk Hódmezővásárhelyen a Modern Városok Programban. A kormány célja, hogy a régió mellett az ország gazdasági életére is hatással legyenek a fejlesztések – többek között erről is beszélt Lázár János országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi televíziónak.

 

Májusban zárul a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Program, amelynek utolsó állomása Hódmezővásárhely lesz. Előreláthatólag májusban érkezik a városba Orbán Viktor miniszterelnök, aki fejlesztési megállapodást köt a várossal – mondta Lázár János országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi televíziónak. 

 

- Milyen lesz Hódmezővásárhely 20 év múlva? Erről kell most szerződést kötnünk, ezt kell eldöntenie a város vezetőinek. Át kell gondolni, hogy városi és regionális szinten mit kell figyelembe venni. Akár a mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztése is lehet prioritás – fejtette ki a miniszter.

 

Lázár János szerint ezt jól átgondolt oktatási és munkahely-teremtési stratégiával lehet megvalósítani. Elsődleges cél, hogy decentralizált fejlesztést valósítsanak meg, amelyből a magyar nagyvárosok mellett az egész ország profitálhat.

Programok

Programok a városban

Szent István király ünnepe és XV. bor- és gasztró fesztivál 2019. augusztus 16. 18:30 - 2019. augusztus 20. 22:30

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp