Gyengénlátó Változat

Hírek

Szőlőtaposás Sóshalmon

Szüreti mulatságot tartanak szeptember 23-án, szombaton 10 órától a Sóshalmi Olvasókörben. A hagyományőrző családi napon lesz szőlőtaposás, íjászat és még további számos program várja az érdeklődőket.

Tovább olvasom

Korszerűsítik a Tornyai utcai rendelőt

A felújítási munkák közel 80 százalékával elkészültek a hódmezővásárhelyi Tornyai utcai orvosi rendelőben. A régi műemlék jellegű épület korszerűsítésével, a mai kor igényeinek megfelelően tudja ellátni a Susánban élőket.

 

Tovább olvasom

Bessenyei Ferenc Művészeti Díj - FELHÍVÁS JAVASLATTÉTELRE

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely Díszpolgáráról elnevezett díj évente egy alkalommal, az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers, és prózamondás kategóriákban, legfeljebb két pályázó (1 személy és 1 csoport) részére adományozható az ország és a magyar nemzet művészeti életében nyújtott példamutató tevékenység elismerésére, amely méltóan képviseli Bessenyei Ferenc szellemiségét.

 

Tovább olvasom

Vásárhelyi Őszi Hetek

Az idén is számos érdekes programot kínál 2017. október 31-éig a Vásárhelyi Őszi Hetek rendezvénysorozat, melyen október 8-án, vasárnap nyílik meg a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat.

 

 

Tovább olvasom

150-en csatlakoztak a TeSzedd akcióhoz

Kilenc helyszínen 150-en csatlakoztak Hódmezővásárhelyen a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A hetedik éve tartó kezdeményezést a Földművelésügyi Minisztérium szervezte országosan.

Tovább olvasom

Tram-train csúcsidőben 10 percenként

2020-ban már közlekedhet a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. A gyorsvasút olyan technikai újításokat tartalmaz, ami máshol még nincs Magyarországon – hangzott el a beruházással kapcsolatos tájékoztató fórumon.

Tovább olvasom

Időspirálban a vásárhelyi gyerekek

Időspirálban „utazhatnak” a hódmezővásárhelyi gyerekek természettudományos élményműhely segítségével, amelyet mintegy 300 millió forintos pályázati támogatással a Szent István Általános Iskolában várhatóan jövő szeptemberben vehetnek birtokba.

 

Tovább olvasom

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

Nagybata Márta kerámiafestő és Tóth Benedek korongos kiállítása 2017. augusztus 30. 00:00 - 2017. szeptember 24. 00:00
Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2017. szeptember 16. - 2017. szeptember 22.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás