Gyengénlátó Változat

Hírek

Megnyílt a Paktum Iroda

Megnyílt a Paktum Iroda a hódmezővásárhelyi Városi Irodaház második emeletén. Közvetítő szerepet tölthet be a versenyszféra és a munkaügyi központ között. A cél, hogy a vásárhelyi vállalkozások olyan képzésekben, támogatásokban gondolkodjanak, melyek valóban segítik gazdasági fejlődésüket.

Tovább olvasom

Elismerés a legjobb sportolóknak, testnevelőknek, edzőknek

Újabb négy névvel bővült a hétvégén a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnok büszkeségfala, és átadták a jó tanuló, jó sportoló díjakat is. A Balogh Imsi Sportcsarnokban sportbál zárta a városi sportnap programját.

Tovább olvasom

Az egyetem gyakorló óvodája lett a Nádor utcai

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló óvodája lett a hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor Utcai Tagintézménye kiváló szakmai hátterének és eszközparkjának köszönhetően. Nyolc, első évfolyamos hallgató kezdte meg gyakorlatát az intézményben.  

Tovább olvasom

Fotókkal a gyógyításért

Hódmezővásárhelyre érkezett az a vándorkiállítás, amellyel a csontvelő-átültetett gyermekek műtét utáni rehabilitációját térítésmentesen segítő Démétér Ház bővítésére gyűjtenek. A budapesti intézmény fejlesztését 42 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az adományozó levelet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a Démétér Alapítványnak.

Tovább olvasom

Függesztőrács a Csodaházban

Speciális terápiás eszközzel gyarapodott a hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Napközi a tavalyi jótékonysági humorest bevételének köszönhetően. A függesztőrács segítségével a halmozottan és súlyosan sérültek kötött ízületei és izmai rugalmassá tehetők, ezáltal az intézmény lakói kevesebb fájdalommal élhetik mindennapjaikat.

Tovább olvasom

Épül az új óvoda Mezőváriban

Megkezdődött a kárpátaljai magyar település, Mezővári új óvodájának építése. Már kiásták a hódmezővásárhelyi lakosok és vállalkozások adakozásából készülő intézmény alapjait. A tervek szerint a következő télen új épületbe költözhetnek a mezővári gyermekek.

Tovább olvasom

Lobogjon a nemzeti színű zászló!

Továbbra is térítésmentesen igényelhetnek nemzeti színű lobogót az önkormányzattól a hódmezővásárhelyiek.

Tovább olvasom

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

A. R. Gurney-Sylvia 2017. március 11. 19:00 - 21:00
Kossuth-díj "taktikai megfontolásból" 2017. március 16. 15:00 - 17:00
Halász Judit – Kezdődhet a mulatság 2017. március 25. 11:00 - 12:00
Hegedűs Endre koncertje 2017. április 26. 19:00 - 21:00