Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Hétéves számlát nyújtott be a Belügyminisztérium

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

sajtotaj

- Az elmúlt héten nagyon komoly anyagi teher derült ki 2012-es és korábbi ügyek kapcsán. Ezek közül a legnagyobb egy 802 millió visszafizetési kötelezettség a Belügyminisztérium felé - mutatott rá ma sajtótájékoztatón Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter. Kiemelte: a követelés jogszerű, nem politikai támadás, az előző városvezetések idején követtek el súlyos hibákat. Ha a tárca azonnal, egy összegben kéri vissza a pénzt, az összeg bedöntheti a várost, tette hozzá.

 

2012 decemberében Hódmezővásárhely egy kormányhatározattal 1,5 milliárd forint működési támogatást kapott. Az elköltött pénz egy részét a belügyi tárca szerint vagy megalapozatlanul, vagy szabálytalanul elszámolva költötték el akkoriban, ezért kellene a több mint 800 milliót visszafizetni. A polgármester arra hívta fel a figyelmet: Hódmezővásárhelyen éppen csak kiegyenlített a költségvetés, ha a szóban forgó összeget azonnal behajtják, csődbe megy a város. 


- Remélhetőleg ez nem célja a kormánynak. Az Unió sem nézné jó szemmel, ha politikai alapon osztanak támogatást, vagy büntetést - fogalmazott. A városháza munkatársai mindent meg fognak tenni a helyzet megoldása, a teher mérséklése érdekében, próbálják rekonstruálni a történéseket, pótolni az iratokat. A helyeztet ugyan nehezíti, hogy egy korábbi, hasonló visszafizetési kötelezettség kapcsán már egyszer átnézték a 2012-13-as számlákat, akkor az derült ki, hogy tűntek el dokumentumok.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp