Gyengénlátó Változat

Az egyetem gyakorló óvodája lett a Nádor utcai

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló óvodája lett a hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor Utcai Tagintézménye kiváló szakmai hátterének és eszközparkjának köszönhetően. Nyolc, első évfolyamos hallgató kezdte meg gyakorlatát az intézményben.  

Tovább

Fotókkal a gyógyításért

Hódmezővásárhelyre érkezett az a vándorkiállítás, amellyel a csontvelő-átültetett gyermekek műtét utáni rehabilitációját térítésmentesen segítő Démétér Ház bővítésére gyűjtenek. A budapesti intézmény fejlesztését 42 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az adományozó levelet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át a Démétér Alapítványnak.

Tovább

Függesztőrács a Csodaházban

Speciális terápiás eszközzel gyarapodott a hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Napközi a tavalyi jótékonysági humorest bevételének köszönhetően. A függesztőrács segítségével a halmozottan és súlyosan sérültek kötött ízületei és izmai rugalmassá tehetők, ezáltal az intézmény lakói kevesebb fájdalommal élhetik mindennapjaikat.

Tovább

Épül az új óvoda Mezőváriban

Megkezdődött a kárpátaljai magyar település, Mezővári új óvodájának építése. Már kiásták a hódmezővásárhelyi lakosok és vállalkozások adakozásából készülő intézmény alapjait. A tervek szerint a következő télen új épületbe költözhetnek a mezővári gyermekek.

Tovább

Hódmezővásárhelyen járt az úszó szövetség elnöke

Modellértékűnek nevezte Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Hódmezővásárhely úszósportban betöltött szerepét. Jelenleg a paraúszó válogatott az októberi mexikói világbajnokságra készül a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 

Tovább

A tíz évvel ezelőtti kórházvédő demonstrációra emlékeztek Hódmezővásárhelyen

Az elmúlt tíz évben több mint 6,5 milliárd forint fejlesztés valósult meg a hódmezővásárhelyi kórházban - közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester az alföldi városban csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Tovább

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

A. R. Gurney-Sylvia 2017. március 11. 19:00 - 21:00
Kossuth-díj "taktikai megfontolásból" 2017. március 16. 15:00 - 17:00
Halász Judit – Kezdődhet a mulatság 2017. március 25. 11:00 - 12:00
Hegedűs Endre koncertje 2017. április 26. 19:00 - 21:00