Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Határmenti látogatásra érkezett az osztrák védelmi miniszter

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen fogadta osztrák partnerét, Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminisztert, 2017. június 16-án, pénteken.

 

A magyarországi látogatás első állomása a hódmezővásárhelyi laktanya volt, ahol katonai tiszteletadás mellett fogadta osztrák partnerét Dr. Simicskó István. A kétoldalú kapcsolatok építésén túl a mai magyarországi látogatás célja, hogy Doskozil miniszter úr találkozzon a déli határ mentén dolgozó osztrák kontingens aktuális váltásának katonáival, megismerje munkájukat, munkakörülményeiket, valamint ellátásukat. Az osztrák miniszter a hazánkban tevékenységét 2016 novemberében megkezdő osztrák kontingenst első alkalommal látogatja meg. Hódmezővásárhelyen Dr. Simicskó István kiemelte: Ausztria Magyarország fontos európai partnere, közös európai értékekkel, és több évszázados történelmi múlttal. A migrációs válság Ausztria és Magyarország számára is nagy kihívás, így fontos az együttműködés tovább fejlesztése, hogy közösen lépjünk fel az illegális migráció és annak hatásai ellen, valamint megvédjük az európai és a schengeni határokat. Mindkét fél egyetértett abban,hogy garantálni kell a biztonságot és nem szabad teret engedni az új típusú biztonságpolitikai kihívások okozta fenyegetettségnek.

 

A hódmezővásárhelyi megbeszélésen a miniszterek többek között kitértek a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztési lehetőségeire, egyeztettek a Közép-Európai Védelmi Együttműködés egyes kérdéseiről, valamint a közös missziós szerepvállalás aktuális helyzetéről is. A mai találkozó következő két helyszíne Ásotthalom és Bácsalmás lesznek.

 

Forrás: MTI, kiadó: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Illusztráció

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp