Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Gyertyagyújtás, kézműves foglalkozások

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kikerültek a faházak a dr. Rapcsák András utcára, díszítik az adventi koszorút és felállították a karácsonyfát is Hódmezővásárhelyen. A karácsonyi vásár vasárnap délután 5 órakor nyílik meg, akkor gyújtják meg az első adventi gyertyát is. Előtte azonban a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban lakásdekorációkat is lehet készíteni.

 

Már ellepték a hódmezővásárhelyi sétálóutcát a faházak, amelyekbe idén összesen 25 helyi kézműves és 13 vendéglátós költözik be. A vasárnap nyíló adventi vásár fő helyszíne a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti terület lesz, ahol már áll a város karácsonyfája. A 11 méteres örökzöld Mindszentről érkezett, Mikola József ajánlotta fel. Erre és az adventi koszorúra is a vásárhelyi hímzéssel díszített szalagok kerülnek. Vasárnaponként 5 órakor az adventi gyertyákat is itt gyújtják meg.

- Most vasárnap fogjuk az első adventi gyertyát meggyújtani. Ezenkívül más jellegű kivilágítással készülünk a dr. Rapcsák András utcán, természetesen a hagyományos kivilágítás a többi részen megmarad. Újdonságnak számít viszont az a négy darab fénygömb, amelyet különböző méretekben lehet majd látni. A legnagyobb három és fél méteres lesz. Ezeket a Mikulás hozza és a Kossuth téren lesznek felállítva. Külön érdekesség, hogy a legnagyobb gömbben szelfizni is lehet majd - mondta Almási István polgármester.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak idén fontos szerep jut, itt rendezik meg a Fekete Sas helyett ugyanis a gyermekkarácsonyt is. Az adventi hétvégéken szombatonként színházi és gyermek előadások lesznek, vasárnaponként pedig már kora délutántól lehet a karácsonyra készülődni.

- Az első vasárnap is programokkal várunk mindenkit. Délután 3 és 5 óra között lesznek a kézműves foglalkozások a BFMK aulájában. Most az ünnepi készülődés jegyében otthonunk szebbé tétele érdekében lakásdekorációkat készítünk - mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

Ahogyan haladunk előre az adventi időszakban, úgy lesz mód mézeskalácssütésre, de az ajándékok ízléses becsomagolására is kaphatunk ötleteket. A művelődési ház előtt felállított pódium színpadon pedig mindig más szolgáltatja a zenét. Az első fellépő Otrosinka Richárd lesz. Közben a jégpálya is épül a sétálóutca elején és az időjárástól függ majd, mikortól üzemel.

Eseménynaptár

Közelgő események

XX. VÁSÁRHELYI KERÁMIA SZIMPÓZIUM BESZÁMOLÓ KIÁLLÍTÁSA 2017. december 14. - 2018. február 28.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00
23 ’56-os 2018. február 23. 17:00 - 17:30
10 éves a Babázó klub 2018. március 3. 09:00 - 12:00
Gyermekfoglalkozások márc. 15. alkalmából 2018. március 12. 09:00 - 2018. március 14. 12:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Országgyűlési választás

Országgyűlési Választás 2018

Országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő weboldala

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp