Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Függesztőrács a Csodaházban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Speciális terápiás eszközzel gyarapodott a hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Napközi a tavalyi jótékonysági humorest bevételének köszönhetően. A függesztőrács segítségével a halmozottan és súlyosan sérültek kötött ízületei és izmai rugalmassá tehetők, ezáltal az intézmény lakói kevesebb fájdalommal élhetik mindennapjaikat.

 

- A csípőízületek feszessége miatt lehet súllyal egy oldalirányú húzást is alkalmazni – mutatta Tóth Zsolt, a hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Napközi gyógytornásza.

 

Eddig az ízületek rugalmassá tételéhez egyszerre két vagy akár több szakemberre is szükség volt, ez a bonyolult művelet azonban a függesztőráccsal kiváltható. Az intézmény tavaly ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, a jótékonysági humorest bevételéből tudta a Csodaház terápiás eszközparkját bővíteni. 

 

- A város és a városban élő önzetlen támogatók jóvoltából sikerült megvásárolni a függesztőrácsot. Ez egy olyan különleges eszköz, amellyel a beszűkült ízületek és a nagyon, nagyon feszes izomzat egyrészt fellazítható, másrészt fejleszthető - mondta Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

 

Az eszköz segítségével hosszútávon a Csodaház lakói kevesebb fájdalommal élhetnek. A függesztőrács 360 ezer forintba került, és eddig elsősorban csak egészségügyi intézmények rendelkeztek ilyennel.

 

- Úgy gondolom, hogy szinte minden kisgyermek - most 16-an vannak - fejlesztésébe beilleszthető. Az intézmény szakmai közössége a gyógytornásszal közösen úgy döntött, az új eszköz és az ezzel járó terápiás fejlesztés mindenki órarendjébe belekerül - tette hozzá Bálint Gabriella.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp