Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

5 milliárdból felújítják és bővítik a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium épületét

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Modern Városok Program keretében, a kormány támogatásával felújítják és bővítik a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium épületét - jelentette be Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester pénteken az alföldi városban.

 

A politikus a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat célja, hogy a város legpatinásabb gimnáziumában a lehető legjobb feltételek mellett, 21. századi körülmények között tanulhassanak a diákok. Az iskolát fenntartó hódmezővásárhelyi ótemplomi református egyházközséggel együttműködésben megvalósuló beruházás előkészítésére 268 millió forint támogatást kapott az önkormányzat. Az 5 milliárdos beruházás tervei március végére készülnek el, a kivitelezés szeptemberben kezdődhet meg - tudatta az alpolgármester.

 

Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, 2019 végéig teles egészében felújítják a belváros képét meghatározó, 1898-ban emelt eklektikus stílusú jelenlegi iskolaépületet. A belső helyiségek új burkolatot kapnak, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az energetikai és elektromos rendszert, felújítják a tetőszerkezetet, kijavítják a homlokzat tégla- és kőfelületeinek hibáit. A bővítéssel csaknem megduplázzák a jelenlegi épület csaknem 4 ezer négyzetméteres alapterületét. Sándy Gyula eredeti terveit felhasználva egy új háromszintes épületet emelnek, amelyben kerékpártároló, étterem és melegítőkonyha kap helyet. Egy meglévő épületszárnyban ráépítéssel két szaktantermet alakítanak ki. Egy új ötszintes épületben pedig tornaterem, 22 szobás kollégium, valamint könyvtár működik majd - közölte a szakember.

 

Forrás: MTI

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp