Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Fél évszázados testvérvárosi kapcsolat

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Zenta első írásos említésének 800 éves évfordulóját ünnepelték a közelmúltban a településen. A jubileum alkalmából Hódmezővásárhely megerősítette a vajdasági várossal 5 évtizedes együttműködését.

 

- Összekapcsol minket a Tisza, a zentai és a vásárhelyi művésztelep. A kapcsolat elsősorban a képzőművészet terén indult el, majd később bővült, 50 éve jól működik - fogalmazott Almási István Hódmezővásárhely polgármestere Zentán, a vajdasági település írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. A ceremónián megerősítették Zenta és Hódmezővásárhely fél évszázados testvérvárosi kapcsolatát, amelyet 1966-ban az akkori múzeumigazgatók, a zentai Tripolszky Géza és a vásárhelyi Dömötör János indítottak útjára.

A jubileumhoz kapcsolódva Zentán mutatkozott be a XII. Vásárhelyi Fotószimpózium tárlata.  

- Magyarországon több testvértelepülésünk is van, Vásárhely a legrégebbi. Nemcsak a kultúra, az oktatás, a hagyományápolás terén működünk együtt, hanem az egészségügyben is. Mindez erősíti a magyar-magyar kapcsolatokat – tette hozzá Ceglédi Rudolf Zenta polgármestere.

A vásárhelyi küldöttség részt vett a 319 évvel ezelőtti zentai csata megemlékezésén is. A karlócai békekötéshez vezető történelmi győzelmet követően szabadult fel Magyarország a török megszállás alól.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp