Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Elkezdődött a csapadék- és belvízelvezetés kivitelezése

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Elkezdődött a Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztése. A közel egy milliárd forintos beruházásban a régi kenyere-éri csatorna is megújul, így nagyobb vízelvezető képességgel rendelkezik majd.

 

Két éve városi konzultáción tehettek javaslatot arra a vásárhelyiek, hogy milyen fejlesztéseket tartanak a legfontosabbnak. Az 5500 válaszadó 60 százaléka a csapadékvíz-elvezetés megoldását sürgette. A Területi és Településfejlesztési Operatív Programban 1 milliárd forint támogatást nyert a város Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek csapadék- és belvízelvezetésének fejlesztésére, valamint a régi kenyere-éri csatorna felújítására.

 

- Minden idők legnagyobb, egyösszegű csapadékvíz rekonstrukciós programja lesz ez a városban – jegyezte meg Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A kenyere-éri csatorna a csapadékvíz-elvezető rendszernek a 70 százalékát teszi ki, ezért kardinális kérdés, hogy milyen kapacitással működik.

 

- Több mint 13 kilométer hosszan újul meg Hódmezővásárhelyen a csatornarendszer, illetve 2 kilométer hosszan a régi kenyere-éri csatorna. Ezek a csatornarendszerek mederburkolatot kapnak. A bejárók alatti átereszek cseréjét is megoldjuk – tájékoztatott Lázár Mária projektmenedzser.

 

A munkálatok elkezdődtek, több ütemben valósulnak meg. A teljes felújítás várhatóan 2018 áprilisában fejeződik be, addig az önkormányzat a lakosok türelmét kéri, mivel ideiglenes forgalomkorlátozások várhatóak.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp