Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Elektromos töltőállomások létesülhetnek Vásárhelyen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nincs károsanyag kibocsátásuk, regisztrációs és gépjárműadójuk és több városban, köztük Hódmezővásárhelyen is ingyenesen parkolhatnak az elektromos autók. A kormány a Jedlik Ányos terv kertében nemcsak a töltőállomások létrehozását, az autók megvásárlását is támogatja.


- A kormány létrehozta a Jedlik Ányos tervet, amely segítségével 2020-ra 3000 nyilvános elektormos töltőállomást telepítenek hazánkban. Hódmezővásárhely is pályázott 3 villámtöltő kialakítására – közölte Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere.

A beruházás 21 millió forint, amelyből 11 milliós önrészt vállalt az önkormányzat. A töltőállomások helye még nem ismert, de annyi biztos, hogy a város központjában állnak majd, nagyobb parkolók mellett. Nyertes pályázat esetén a töltőállomások 2017-ben már működhetnek.

A kormány a Jedlik Ányos tervben támogatja az elektromos gépjárművek beszerzését is. Összesen 2 milliárd forintra lehet pályázni, maximum 1,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

Az 1990-es években Hódmezővásárhelyen, a HÓDGÉP már gyártott elektromos személygépkocsikat, a Puli nevű városi kisautó egyik prototípusaként.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp