Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Egymilliárdos projekt a tisztább környezetért

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

pt

Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba - hangzott el egy mai projektnyitó rendezvényen.

A HMSZ Zrt. igazgatója, Kovács Pál elmondta: a megfontolt, előrelátó környezetgazdálkodásra törekednek, a szóban forgó KEHOP-projekt egy újabb mérföldkő ezen az úton. A városban korábban már egy egyedülálló díjrendszert alakítottak ki: akkor viszik a hulladékot a lakosoktól, amikor az valóban szükséges. Azzal, hogy a deponálás a közelmúltban visszakerült Vásárhelyre - erről írtunk ezen a felületen - , évi 48 millió forintot takarít meg a város, tette hozzá.

pr


Márki-Zay Péter polgármester szintén kiemelte a környezetvédelem fontosságát. Elmondta: ismét vannak Vásárhelyen szelektív szigetek, hulladékgyűjtési akciókkal pedig a lakosok figyelmét szeretnék ráirányítani a téma fontosságára.

A most zajló beruházáshoz 10 százalék önerő kell. Kialakítanak a szennyvíztelep mellett egy komposztáló telepet, később pedig egy hulladékudvart is. A beruházásnak köszönhetően a lakosok az eddiginél is szélesebb körben vehetik majd igénybe a szelektív gyűjtési lehetőséget.

 

pr

 

pr

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Városi mobilapp

Városi mobilapp