Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Defibrillátor a városi stadionban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Defibrillátor készüléket vásárolt a városi stadionnak a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány. Mellé oktatási csomag is járt, 30-40 sportoló, illetve edző tanulhatja meg a gép használatát, valamint az újraélesztés elméletét, gyakorlatát. A defibrillátor és a képzés értéke mintegy 1 millió forint.

 

Mérkőzések közben, a fokozott megterhelés miatt a sportolóknál előfordulhat infarktus, vagy hirtelen szívhalál, ilyen esetben a defibrillátor életet menthet. Éppen ezért a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány vásárolt a városi stadionnak defibrillátort. A berendezés gyermekkortól használható.

 

- A készülék sajátossága, hogy a teljes újraélesztési folyamatot támogatja ábrákkal, hangutasításokkal. Tájékoztat arról is, ha nem nyomjuk jól a mellkast, ha jól nyomjuk, akkor pedig visszajelzést ad, hogy megfelelő a kompresszió – mondta Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: Európában 700 ezer szívmegállás van évente, amelynek nagy része egészségügyi intézményeken kívül történik. Az emberélet sokszor múlik azon, hogy arra jár-e egy képzett elsősegélynyújtó, vagy van-e a közelben defibrillátor.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp