Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Te Szedd akció a tisztább környezetért

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hódmezővásárhely idén is csatlakozott a Te Szedd – Összefogás a tiszta Magyarországért országos hulladékgyűjtési akcióhoz. A helyi vízügyi igazgatóság munkatársai és az önkéntesek a város három különböző helyszínén szedték a szemetet. De a Tiszta Körtvélyesért Egyesület és a Zöld Szikla Alapítvány tagjai sem tétlenkedtek, hiszen ők a holtág és az élő Tisza környezetét tisztították meg.

Az idei Te Szedd akció a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében jött létre, melynek koordinációját mindenhol a helyi vízügyi igazgatóságok végezték. A

- Bízunk benne, hogy a tavaly megkezdett munkát, ami majdnem ugyanezen a területen, a szennyvíz tisztítótelep környékén volt, most folytatni tudjuk. A megcélzott mennyiség 5-10 köbméter hulladék összegyűjtése. Ehhez előzetesen regisztráltak az önkéntesek, akiket ide irányítottak. 30-35 fő önkéntest várunk - mondta Versegi László, az ATIKÖVIZIG Hódmezővásárhelyi Szakaszmérnökségének vezetője.

Akik vállalkoztak arra, hogy a szombat délelőttjüket szemétszedésre szánják, azok kesztyűt és zsákokat kaptak. Az önkéntesek között voltak olyanok is, akik már tavaly is erősítették a csapatot, így most sem szerettek volna kimaradni az országos kampányból.

- Azért vagyunk itt, hogy tisztább legyen a környezetünk, hiszen muszáj valamit tennünk. Mindenki azt mondja, hogy annak kellene a szemetet összegyűjtenie, aki eldobja, de nem kell mindig másra fogni és másra mutogatni, ezért mi fogtuk magunkat és eljöttünk - mondta Török Ágnes önkéntes.

A Te Szedd kampányban részvevők a szennyvíztisztító terültén kívül még a Rárósi út környékét és a Kása erdőt is megszabadították az eldobált hulladéktól. Közben nemcsak a város, de a Tisza part megtisztítása is megtörtént. A Tiszta Körtvélyesért Egyesület félévente szokta a holtágat és a Tisza rakodópartját átfésülni. Most a tagsághoz a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány is csatlakozott, így együtt közel negyvenen dolgoztak és a szokásos mennyiséget, 50 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp