Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Velocipéddel a Tisza mentén a természetvédelemért

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Tiszavölgy természeti értékeire kívánja felhívni a figyelmet Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete azzal a vállalkozással, amelynek során egy tradicionális velocipéddel körbekerékpározza a folyót. Az 1200 kilométeres túra egyik állomása Hódmezővásárhely volt. A város főterén a járókelők is megcsodálták a különleges járművet, amelyet a vállalkozó kedvű diákok ki is próbáltak.

Április 27-én, az idei év egyik nagyszabású tiszai programját indította el Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, aki egy 1860-ban gyártott velocipéd egyedi darabjával, kifejezetten az ő számára tervezett kétkerekűvel körbekerékpározza a Tiszát. Poroszlóról indult, majd 750 kilométer megtétele után érkezett Hódmezővásárhelyre. Hidvégi a túrával a környezetvédelemre kívánja felhívni a figyelmet.

- Az elmúlt évek során hosszában, majd körbe futottam a Tisza völgyét. Igyekszem minden évben olyan kihívást teljesíteni, ami fontos számunkra. Ezúttal úgy döntöttem, hogy ezzel a tradicionális darabbal, a velocipéddel teszem meg a kilométereket. Sokan kíváncsiak rá, szerették volna megtekinteni közelről is, hiszen ez napjainkban muzeális darabnak számít - mondta Hidvégi-Üstös Pál.

A túrához eddig több mint nyolcezren csatlakoztak. Vásárhely belvárosában a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói, valamint a Zöld Szikla Természetvédő Egyesület tagjai fogadták Hidvégi-Üstös Pált.

- Azért terveztem felkeresni minden Tisza menti települést, hogy közösen szervezhessünk egy öko-kalandtúrát a Tiszavölgyben. Ennek célja, hogy a fenntartható életformát, a környezet-, a természet-, és az egészségvédelmet népszerűvé tegyük. A Tiszavölgyben dolgozó civil szervezetekkel közösen igyekszünk átadni azt a szakmai tapasztalatot és tudást, amit szereztünk az elmúlt évek során - tette hozzá Hidvégi.

Hódmezővásárhely után a természetvédő Szegedre tekert a velocipéddel, majd Szolnok, s végül május 14-én a Tisza-tó napján érkezik vissza Poroszlóra, ahol az 1200 kilométeres túra után 70 kilométeres távolságot szeretne még futva teljesíteni.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp