Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szemétszedést szervezett a László István Honvéd Sporthorgász Egyesület

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A László István Honvéd Sporthorgász Egyesület vasárnap tartotta hagyományos Őszi Tisztasági Napját. A tiszta Körtvélyesért szervezett rendezvényen főként a horgászegyesület tagjai alkották a szemétszedőket, de csatlakozott a csapathoz a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány vezetője is.

A László István Honvéd Sporthorgász Egyesületnek nincs saját horgászvize, ezért a vízkezelőnek, a Halászati Szövetkezetnek segítenek Körtvélyes környezetének megtisztításával. A rendszeres szemétszedés ellenére sajnos újra és újra szomorúan tapasztalják, hogy az emberek nem vigyáznak környezetükre.

- Körülbelül a 70%-a jelen pillanatban a szemétnek az a horgászok szemete, ez tisztán és világosan felismerhető, a 30% pedig azoknak a kirándulóknak a szemete, akik itt a gyalogösvényen közlekednek és bedobálják az erdőbe a náluk lévő hulladékot – mondta Pikai Sándor, a László István Honvéd Sporthorgász Egyesület ügyvezető elnöke.

Az egyesülete tagjai hiába próbáltak szemeteskukákat, zsákokat kihelyezni a környékre, ezeket sajnos ellopták. A horgászegyesület elnöke szerint az sem lenne megoldás, ha nagyobb konténereket raknának ki, mert akkor az egyéb lakossági hulladékot is ide hoznák az emberek. Ezért választották az időszakonkénti szemétszedést. Az összegyűjtött hulladékot a jövő hét folyamán szállítja el a Halászati Szövetség.

A reggel hétkor kezdődő akciót horgászverseny zárta, ahol a tisztasági brigád a nap fáradalmait immár egy megszépült környezetben, szenvedélyének, a horgászatnak hódolva pihenhette ki.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp